Produktnyheter

Kryddor

  • Sortiment

    Sortiment

    Sortimentet kommer att utökas så småningom, och företagets mål är att hela tiden förse våra kunder med Etiopiska hög kvalitet produkt för rättpris.

     

    2016-07-24 17:59

 

Tips för ett perfekt bryggresultat och kaffenjutning

1; Bryggkaffe 100g = 600 ml till 1000 ml vatten (6 dl-10 dl).

2; För att du ska njuta den aromrika etiopiska bryggkaffet, ska Kaffe bryggas i hög temperatur för att alla smakämnen ska frigöras.

3; För en bästa bryggresultat ska vattnet vara mellan 92 och 96 grader. Om vattnet är svalare så kommer inte kaffets aromer till fullo att frigöras. 

4; Ha rätt kaffefilter, tiden det tar för vattnet att rinna igenom filtret påverkar också smaken. Rinner det för långsamt löses även bitterämnen ut och ger ett beskare kaffe. Rinner det för fort får du inte ut hela den goda aromen.

Rätt temperatur på det färdigbyggda kaffet ska vara mellan 80–85 grader. För en perfekt kaffenjutning bör inte nybryggt kaffe stå på varmhållning mer än 30 minuter.

100g = 600 ml vatten

100g = 3 sådana koppar. Beräknad på 600 ml (se bilden)

100g = 600 ml vatten

100g = 9 sådana etiopiska koppar (se bilden)